23/5/12

Χορωδία Αγίου Αλεξάνδρου Παλαιού Φαλήρου


Η Χορωδία Αγίου Αλεξάνδρου ιδρύθηκε το 1943 από τον Ιωάννη Κόττορο, Πρωτοψάλτη του Ιερού Ναού Αγίου Αλεξάνδρου Παλαιού Φαλήρου μέχρι το 2006. Μια πρώτη, όμως, Χορωδία τοποθετείται στη δεκαετία του 1930, υπό τη Διεύθυνση του Αγησίλαου Παπαντωνίου, τον οποίο και διαδέχθηκε ο Ιωάννης Κόττορος.
Η Χορωδία Αγίου Αλεξάνδρου αποτελεί από την ίδρυσή της ως σήμερα τη μουσική ταυτότητα της ενορίας του Αγίου Αλεξάνδρου Παλαιού Φαλήρου, η οποία ακολουθεί το ορθόδοξο ανατολικό δόγμα και υπάγεται διοικητικά στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Σμύρνης. Η Χορωδία και ο τέως Διευθυντής της Ιωάννης Κόττορος έχουν κατά καιρούς αποσπάσει διάφορες διακρίσεις, με πιο πρόσφατη (5 Φεβρουαρίου 2003) την απονομή του Χρυσού Σταυρού του Αποστόλου Παύλου από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Χριστόδουλο.
Η Χορωδία αποτελείται από άνδρες και υπηρετεί τη δεύτερη Θεία Λειτουργία του ναού του Αγίου Αλεξάνδρου κατά τις Κυριακές (10:20 π.μ. - 12:00 μ.μ.) του έτους, από την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου ως τα μέσα περίπου του Απριλίου, ενώ κάθε δεύτερο έτος ερμηνεύει το Τροπάριο της Κασσιανής κατά την Ακολουθία του Νυμφίου της Μεγάλης Τρίτης (~ 8:30 μ.μ.).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου